Wij bedenken creatieve en innovatieve oplossingen en we doen
Wij maken drukte voor jouw organisatie

Achteraf… Is mooi wonen!

DruktemakersCreatief in omdenken en innovatief voor jouw onderneming.

'Het is soms hard werken, maar het geeft wel veel voldoening!'

Een veel gehoorde uitspraak; het is soms hard werken.

Wat is hard werken voor jou? Voor mij is hard werken veel uren draaien, elke dag gefocust problemen oplossen, brandjes blussen, veel zaken regelen en zorgen dat zo min mogelijk mensen klagen.

Werk ik vaak hard? Nee, ik werk niet heel vaak hard. Dat vind ik eigenlijk niet leuk namelijk. Mijn voorkeur gaat uit naar gewoon veel doen. Veel dingen regelen, omdat het er beter of makkelijker van wordt. Voorkomen dat er brandjes ontstaan en veel dingen organiseren die gaaf zijn. En als de sfeer dan ook nog eens lekker is, als 'de neuzen' dezelfde kant op staan, dan geeft dat energie.

Hard werken geeft geen voldoening, maar goede en fijne resultaten van het werk wel. Wat als we van hard werken, bewust werken maken, wordt het dan niet leuker en beter?

Ik probeer elke dag bewust te werken en leermomenten te nemen zoals ze zijn, ook al zijn ze pijnlijk of financieel keihard. Bewust werken met leermomenten in plaats van hard werken en balen van fouten. Ik probeer te kijken naar wat er anders kan en het mee te nemen naar later.

Uitspraken als: ‘Had ik het maar anders gedaan’, of: ‘Achteraf kon ik het beter zo doen’, moeten we eigenlijk vervangen door: ‘Wat kan ik de volgende keer anders doen om het te voorkomen?'

In de werkplaats sprak ik een metaalbewerker die al aardig wat jaren meedraait. We hadden het over een klus die, ‘achteraf’ gezien anders had gemoeten. Ik klaagde erover en vond dat ik het echt anders had moeten aanpakken. Dan had de metaalwerker een leukere klus met veel meer voldoening. Maar hij draaide het om en zette me aan het denken. Hij zei: ‘Dit hebben we nu geleerd, dus doen we er voortaan ons voordeel mee.’

En achteraf? Achteraf is mooi wonen!

>> Geschreven door: Ruben Haak >> Tekstregie: Annemiek Boezeman

Wat is hard werken voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.